Karitē koka sviests

Karitē koka sviesta skaistums

Karitē koka sviests

Tas izklausās garšīgi! Mēs esam dzirdējuši, ka tas ir lielisks ādai un matiem...

Bet kas ir karitē koka sviests un no kurienes tas nāk?

  • Dabas brīnums
  • Karitē koka sviests ir dabisks tauku ekstrakts, ko iegūst no karitē koka, kas aug tikai Āfrikas tuksnesīgajos apgabalos. 
  • Karitē koka skaistums
  • Daudzus gadsimtus karitē koka sviests bija vienīgais kosmētiskais līdzeklis, ko izmantoja Āfrikas sievietes. To galvenokārt lieto, lai cīnītos pret sausu ādu un pasargātu no saules.

Bet karitē koka sviests sniedz labumu ne tikai ādai ‒ tas ir vienlīdz labs arī matiem. Tas aizsargā pret blaugznām un mīkstina galvas ādu. Bieži vien atradīsi barojošas matu maskas, kuru sastāvā ir karitē koka ekstrakti. Īpaši tā tiek lietota matu sakārtojuma veidošanai un fiksēšanai, un mūsdienās arī afrikāņu stila frizūru radīšanai.


Kur vēl var izmantot karitē koka sviestu?

Āfrikā cilvēki karitē koka sviestu lieto, gatavojot dažādus ēdienus un mērces, kā arī cepot dažādus produktus. Eiropā to reizēm izmanto kā kakao sviesta aizstājēju, gatavojot šokolādi. To var lietot, gatavojot gaismekļus un ziepes.
Karitē koka sviestu izmanto arī karstajā masāžā, reimatisma, sastiepumu, izmežģījumu un muskuļu sāpju ārstēšanai. 
 

garnier
Visas sastāvdaļas